Labdarības akcijas noslēgums

18.decembrī labdarības akcijas noslēgums.

														
Irēna Birgersone

Masku balle

17.decembrī Ziemassvētku masku balle 18.00.

														
Irēna Birgersone

Izstādes noslēgums

15.decembrī notiks mākslinieka Gustiņa gleznu izstādes slēgšanas pasākums.

														
Irēna Birgersone

Muzikas klubiņš

9.decembrī notiks mūzikas klubiņa pasākums lasītavā.

														
Irēna Birgersone

Sociālo zinību konkurss

8.decembrī notiks sociālo zinību konkurss 1.-4.kl.102.kab.

														
Irēna Birgersone

Domu pūce

8.decembrī plkst 8.30 notiks konkurss “Domu pūce” – 5.-7.kl. lasītavā, 8.-9.kl.fizikas kabinetā, 10.12.kl.veselības māc.kabinetā.

														
Irēna Birgersone

Mācīsimies dzīvot, izmantojot savas iespējas

Šodien daudzi sabiedrībā populāri cilvēki saka, ka šis esot lielo iespēju laiks. Laiks, kad pilnveidot sevi, līdzdarboties kādā projektā, izdarīt kādu labu darbu kopienas labā, pavadīt brīvo laiku kopā ar ģimeni, mainīt savu un vietējās sabiedrības domāšanu. Lai to izdarītu, ir vajadzīgas pozitīvas emocijas. Tās neatnāks pašas, tās jārada kopā ar ģimeni, draugiem un domubiedriem.

 Lai vairotu pozitīvismu, Brocēnu novada dome uzsāk Sorosa fonda – Latvija iniciatīvas „Pārmaiņu iespēja skolām” Ārkārtas palīdzības fonda ietvaros finansiāli atbalstītā projekta „Mācīsimies dzīvot, izmantojot savas iespējas” realizāciju no 2009. gada novembra līdz 2010. gada decembrim.

 Brocēnu novada dome projektu realizēs sadarbībā ar Brocēnu vidusskolu, aktivitātēs iesaistot Gaiķu, Remtes, Blīdenes pamatskolas, NVO „Kamols”, Brocēnu vidusskolas parlaments” un jauniešu centru „Kopā”. Projekta mērķis ir veicināt sociālās atstumtības riskam pakļauto Brocēnu novada jauniešu un viņu ģimeņu iekļaušanos līdzsvarotā kopienas sabiedrībā.

Projekta gaitā Brocēnu vidusskolā tiks izveidots Sociālā atbalsta zinību metodiskais centrs tālmācības, mūžizglītības un e – kursa programmas izstrādei mazākumtautību jauniešiem un jauniešiem un pieaugušajiem ar sociālās atstumtības riska pazīmēm. Projekta ietvaros 2 stundas nedēļā skolotāji sniegs atbalstu ar interneta palīdzību latviešu un angļu valodā un matemātikā skolēniem, kuri ilgstoši slimības dēļ kavē skolu vai valodas dēļ nespēj sekmīgi iekļauties latviešu klasēs. 80 pieaugušie varēs pilnveidot savas zināšanas metodiskajā centrā apgūstot datorzinības, angļu valodu un uzņēmējdarbību. 45 vecāko klašu skolēni un bezdarbnieki apgūs motivācijas programmu, būs iespēja tikties ar novada veiksmīgiem cilvēkiem un uzņēmējiem.  200 jauniešiem novada skolās nodarbības vadīs vienaudžu izglītotāji. Projekta mērķgrupai būs iespēja pašiem piedalīties kā brīvprātīgajiem dziedāšanas un muzicēšanas svētku un ekstrēmo sporta spēļu organizēšanā. 300 cilvēki piedalīsies Ziemassvētku labdarības akcijā. Jauniešiem būs iespēja iziet sociālo praksi Brocēnu novada uzņēmumos, gatavot smukumlietiņas labdarības pasākumam un ierīkot atpūtas vietu. 9 mēnešus novada sociālā riska grupām būs pieejami psihologa pakalpojumi.  Projekta gaitā izveidotie materiāli tiks apkopoti, lai tālāk tos varētu izmantot Sociālā atbalsta zinību metodiskais centrs.

Projekta aktivitātēm līdzi varēsiet sekot informatīvajā lapā „Brocēnu Novadā”, www.broceni.lv un „Saldus Zeme”. Pieteikties nodarbībām jūs varēsiet zvanot pa sludinājumos norādīto tālruni vai personiski pie nodarbību pasniedzējiem un Lauras Miķelsones.

 Lai izmainītu savu dzīvi vai patreizējo stāvokli, mums ir tikai tas ļoti jāgrib. A. Līvmane ir teikusi: „Negribu, lai man atņem gribu gribēt. Jo man ir tik daudz, ko vēlēties.”

Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv

6. domes logo.jpg61. soros.jpg














														
Irēna Birgersone